Helpen werkt averechts

Het omgaan met cliënten met borderline problematiek kan voor veel hulpverleners behoorlijk lastig zijn. Thema’s als afstand/nabijheid en suïcidaal gedrag spelen mee in het contact. Hulpverleners zijn vaak op hun hoede, of ervaren een eigen onvermogen in relatie tot het soms lastige, onvoorspelbare gedrag van de cliënt.

Geaccrediteerd scholingsaanbod

“Helpen werkt averechts – niets doen ook” is een, door Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, Kwaliteitsregister V&V/V&VN en het Registerplein Zorgprofessionals, geaccrediteerde training.

                      

Een andere omgang met borderlineproblematiek

Onze programma’s zijn actueel van inhoud met trainingsmethodes die in de praktijk zijn getoetst op resultaat en effectiviteit. Dat leidt soms tot verrassende nieuwe inzichten waarbij je anders gaat denken, kijken en voelen. Een voorbeeld is onze training ‘Helpen werkt averechts, niets doen ook’ over een andere omgang met mensen met borderline problematiek.

Wat wij in onze training beogen is het zichtbaar maken van het werkelijk lijden van de cliënt met borderlineproblematiek. Daar waar de hulpverlener de balans weet te vinden tussen houdgreep en afwijzing, verandert het gedrag van de cliënt als vanzelf mee. Wij noemen dat: ‘Helpen werkt averechts, niets doen ook ! ’ Op een speelse en vooral praktische manier oefenen we met houding en gespreksvaardigheden. En reiken methodes aan die zorgen voor een werkbare relatie tussen cliënt en hulpverlener.

Benieuwd hoe dit werkt in de praktijk? Neem contact met ons op via 06 19387660 of via het contactformulier.

Bestel het kaartspel “Helpen werkt averechts”

bestel het kaartspel