Training

Helpen werkt averechts, niets doen ook

Deze training biedt handvatten aan hulpverleners om cliënten met borderlineproblematiek professionele hulp te bieden, zonder hen hun autonomie af te nemen.

Niet het gedrag, maar de relatie is interessant.

Inhoud van de training

De relatie tussen hulpverlener en cliënt met borderline problematiek is nogal eens dynamisch. In deze training wordt het spanningsveld dat ontstaat en de valkuilen waar hulpverleners in kunnen stappen meteen zichtbaar. De nadruk ligt op het begrijpen en hanteren van de relatie en het zicht krijgen op de eigen attitude. Hierbij zijn samenwerking en het voorkomen van escalatie (preventie) belangrijke thema’s. Daar waar de hulpverlener de balans weet te vinden tussen houdgreep en afwijzing, verandert het gedrag van de cliënt als vanzelf mee.

Wat wij in deze training beogen is het zichtbaar maken van het werkelijk lijden van de cliënt met borderlineproblematiek. Inhoudelijk zal de focus gedurende anderhalve dag liggen op het praktisch handen en voeten geven (middels simulatie en oefeningen) aan het ‘in contact gaan’ en het ‘in contact blijven’ met de cliënt. De eerste dag zal in het teken staan van houdingsvaardigheden en communicatie. Hierna gaan de deelnemers met de nieuwverworven handvatten aan de slag in de praktijk, waarna na drie weken een terugkomochtend volgt. Hierin worden de valkuilen – houdgreep en afwijzing – behandeld.

De training ‘Helpen werkt averechts, niets doen ook’ is geaccrediteerd bij het SKJ, het Kwaliteitsregister V&V/V&VN en het Registerplein (12 accreditatiepunten).

Centrale thema's

"Heel veel tips en tools om nog beter een cliënt te begeleiden."

Onze werkwijze

Praktisch

Leren door doen

Kernachtig

Alle theorie in drie pijlers

Toepasbaar

Meteen effect in de praktijk

Met plezier

Trainen en leren met plezier

Praktische informatie

Hieronder zie je een praktisch overzicht van de training ‘Helpen werkt averechts, niets doen ook’ 

Enthousiast over onze training?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan